Jedzte veľa rýb
Jedzte viac rýb
Ryby sú dobrým zdrojom bielkovín a obsahujú veľa vitamínov a minerálov. Snažte sa aspoň dvakrát týždenne jesť ryby, z toho jedenkrát jesť tučnú rybu.
Tučné ryby s vysokým obsahom omega-3 mastných kyselín môžu prispieť k prevencii srdcových ochorení. Môžete si vybrať z čerstvých, mrazených a konzervovaných. Nezabudnite však, že konzervované a údené ryby môžu obsahovať vysoký obsah soli.
- K tučným rybám patrí losos, makrela, pstruh, sleď, čerstvý tuniak a sardinky.
- K netučným rybám patrí treska, platesa, tmavá treska, tuniak v konzerve a merlúz.
Jedzte pravidelne ryby a striedajte ich.
- -Konzumácia rýb zlepšuje srdcovú činnosť, znižuje riziko vzniku srdečných arytmií.
- -Významne ovplyvňuje prevenciu rakoviny čriev. Rybí tuk obsahuje množstvo dôležitých vitamínov D a A, ktorých význam je u cicavcov nezastupiteľný.