Jedzte veľa rýb

                                                                                                       Jedzte viac rýb
Ryby sú dobrým zdrojom bielkovín a obsahujú veľa vitamínov a minerálov. Snažte sa aspoň dvakrát týždenne jesť ryby, z toho jedenkrát jesť tučnú rybu.

Tučné ryby s vysokým obsahom omega-3 mastných kyselín môžu prispieť k prevencii srdcových ochorení. Môžete si vybrať z čerstvých, mrazených a konzervovaných. Nezabudnite však, že konzervované a údené ryby môžu obsahovať vysoký obsah soli.

 

  • K tučným rybám patrí losos, makrela, pstruh, sleď, čerstvý tuniak a sardinky.

 

  • K netučným rybám patrí treska, platesa, tmavá treska, tuniak v konzerve a merlúz.


Jedzte pravidelne ryby a striedajte ich.

  1. -Konzumácia rýb zlepšuje srdcovú činnosť, znižuje riziko vzniku srdečných arytmií.
  2. -Významne ovplyvňuje prevenciu rakoviny čriev. Rybí tuk obsahuje množstvo dôležitých vitamínov D a A, ktorých význam je u cicavcov nezastupiteľný.